Un entorn privilegiat

Vine a descobrir Peratallada i l’autèntic Baix Empordà

Ens trobem a mig camí entre la ciutat de Girona i acariciant les Gavarres a l’Empordanet com ho va anomenar l’escriptor Josep Pla. Si vens al Hotel Boutique Mas Rabiol de Peratallada, passejaràs pels escenaris de diferents rodatges com el poble medieval de Monells, racons de Peratallada o petites carreteres dibuixades a la plana. Visitaràs tallers d’artesans, el Castell Medieval, el Terracotta Museu de ceràmica, petits cellers i masos on comprar directament els seus productes.

Rutes senderisme i ciclisme

A 10 minuts del golf

A 10 minuts de la platja

Peratallada

Peratallada és un petit poble medieval de la comarca del Baix Empordà, sent un dels més visitats per la seva bellesa, els seus carrers empedrades i el fossat excavat directament sobre la pedra i la seva muralla, mantenint-se la seva estructura medieval original. En el seu interior, el castell ben conservat on se celebren esdeveniments durant l’estiu, l’església romànica de Sant Esteve, petits carrers i places on sembla haver-se detingut el temps.

La Costa Brava

Ens trobem Peratallada un lloc estratègic per a realitzar rutes a peu o trekking de fàcil accés, així com per a la pràctica altres activitats com el ciclisme, que et permetran conèixer el Empordà i la Costa Brava.

La Bisbal d’Empordà

Capital catalana de la ceràmica, tant la utilitària com la decorativa o l’aplicada a la construcció, es reconeix fàcilment pels colors vermell, groc palla, verd, blau…i pel seu acabat vidrat de la majoria de les peces. Ciutat on també es troba el Terracotta Museu de la Ceràmica, situat en una antiga fàbrica de ceràmica, amb una arquitectura industrial singular on es conserven els forns i diferents espais d’elaboració.

Monells i Ullastret

Monells és un poble medieval construït al voltant d’un antic castell, del qual només es conserven les muralles. La bellesa de les seves cases fins arribar a la magnífica plaça porticada Jaume I on antigament es feia un important mercat durant l’època medieval.
Ullastret, es la ciutat ibèrica més gran descoberta fins ara a la Ppenínsula Ibèrica. Travessar la seva fastuosa muralla ens permet passejar pels carrers, les cases i els temples del que fou la capital de la tribu ibèrica anomenada “indigets”. Des del jaciment, podràs gaudir d’unes vistes panoràmiques úniques del paisatge que l’escriptor Josep Pla anomenava Empordanet.

Les Gavarres

Els boscos de les Gavarres abastien de matèries primeres activitats tan diverses com la cuita de rajols, calç i carbó, i la indústria del suro per la gran quantitat de suredes. El massís té 10 elements patrimonials declarats zona d’interès etnològic –forns, pous de glaç, molins, aqüeductes,…-. Entre les restes arqueològiques més rellevants figuren més de 40 megàlits, restes de poblats ibers i castells.

Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i El Baix Ter

El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter és un indret únic a Catalunya. El Montgrí ens descobreix un paisatge natural de gran bellesa amb una riquesa de fauna i flora singular. Contemplar els fons marí de les Illes Medes, amb indubtable valor ecològic, també és tot un espectacle. No us perdeu aquest massís muntanyós que s’alça entre les planes del Baix i l’Alt Empordà.